Dagens bilar

Fick en snilleblixt och irriterade verkstaden som jag bokat service och ett lyktbyte på genom att avboka bytet när bilen gick genom besiktningen.

I vanliga fall skulle mitt cyniska jag tänka att de ändå bara kommer att parkera om bilen och ge mig en räkning på 3500 spänn och låtsas som att de bytt olja som i alla lurendrejarhistorier man hört.

Men i och med att jag avbokade det efter de beställt hem delen och min förklaring bara var att jag inte ville ha den längre så tänker jag att de nog kan göra en insats.

Tänker 3000 kronor räcker gott och väl till att införskaffa något riktigt vällagrat, fränt doftande och färgstarkt franskt urin att byta ut motoroljan mot. Sen krävs det i och för sig att de är två stycken som turas om att fisa i kupéfiltret och olla ratten, pekskärmen och växelspaken, men det kan nog han som tog emot samtalet ställa upp och göra gratis.

pegga2

Men jag vet inte, vad ska man göra? Före besiktningen kollade jag lamporna, som man gör, och noterade då att positionsljuset inte var 100 procent. Några lampor verkade saknas. Så jag tänkte kolla vad jag behövde köpa på OK för att slippa ombesiktning. Då visade det sig att det är ledlampor och de ska bytas på verkstan.

Inte nog med det, det går inte ens att byta bara lamporna. Man måste byta hela förbannade lyktan. Plötsligt blev 80 kronor, en resa till OK och 10 minutes pillande och svordomar förvandlat till 1500 kronor och att lämna in bilen på reparation.

Det här kan inte vara en lösning som någon praktiskt lagd människa arbetat fram. Det här har någon mustaschtvinnande baguettemumsare med monokel och hög hatt kommit fram till för att lura mig på pengar. Så jag tänker jävlar i mig inte byta om inte besiktningen säger åt mig att jag måste.

Ser fram emot 2018 års modell då jag måste köpa nya däck och fälgar varenda gång det blir för lite luft i däcket för att de tagit bort munstycket och svetsat fast fälgarna i axeln. 2020 års modell när jag måste lämna in bilen på tankning för att bensinen levereras i en ny försluten bensintank som måste bytas varje gång. Och 2025 när de självkörande bilarna autobeställer en ny bil innan de kör ner i närmaste ravin när de lämnat av mig på jobbet för att spara på parkeringsplatserna i stan.

Skulle köpt en 240.