Den stora toalettpapperskrisen 2020

Det är så mycket idioti på en och samma gång de här dagarna att man inte vet vilken ända man ska börja i.

En hittills odokumenterad effekt av Coronaviruset är tydligen att man blir dum nog att behöva omyndigförklaras. Jag tänker på bunkrarna, och det får mig att vilja fly upp till min egen coronabunker (husvagnen) tills allt det här är över.

Man hör att södra Sverige ringer i halv panik till polarbröd och skriker efter mer bröd. För ska man bunkra något så är det så klart det vitaste brödet som går att producera. Idioter.

Korvkonserverna tar slut. Soppkonserver tar slut. Handspriten är slut. Toalettpappret tar slut. Och det är den galnaste delen av dem alla. Om Sverige har något så är det en extremt välutvecklad skogsindustri och pappersindustri. Vi är självförsörjande med toalettpapper hundra gånger om. Jag kan lova att om vi hamnar i en värld som är så raserad att du kommer att behöva dina fem årsransoner av toalettpapper så borde du investerat i kevlar och dubbelpipigt istället för att försvara ditt lager.

Eller hur jävla mycket skiter folk egentligen när de köper flera kundvagnar med dasspapper. I och för sig kanske de förbereder sig för hur magen kommer att må när man druckit sig full på handspriten och levt uteslutande på polarbröd, bullens lungmos och soldatens fjärtsoppa varje dag i några månader. Inte ens om vi räknar med de dystraste runkpappersprognoserna kommer man upp i en bråkdel av den konsumtionen.

Sen är det som vanligt gasen i botten eller ingenting som gäller för folk. Med allt. Boomers och fyrtiotalister, riskgrupper som faktiskt är i fara är nästan helt oberörda, samtidigt som alla zoomers gråter sig till sömns av ångest på kvällen. Det följer nästan exakt mönstret med klimatfrågan.

Apropå klimatfrågan noterar jag hur otroligt upprörda och kränkta både proffstyckarna och begåvningsreserven på Facebook är nu när hela världen råkar prata om någonting annat en stund. De fullkomligt kokar när de inte sett Greta i dagspressen på några dagar.

Det krävs en närmast ursinnig nivå av självgodhet att tro att det här är läget där det passar att tränga sig in i diskussionen med sin för situationen helt irrelevanta fråga. Och tro att man kan göra det utan att se ut som ett praktarsle. Men det betyder så klart inte att man inte försöker. Det “känns väl inte bra i magen” för de här människorna. Ryggdunkningsabstinensen är total.

Vi har en global hälsokris, folk dör, världens ekonomier är i fritt fall, tusentals människor sägs upp varje dag, fabriker kan inte producera varor (dasspapper om man ska tro idioterna), och miljoner människor är praktiskt taget inlåsta i sina hus av staten under hot om våld. Sen står folk där som pekar på det som att visar hur ENKELT det var att minska utsläppen?

Det är ju som att stå och peka på en brinnande villa och prata om hur billig den är att värma upp. Herregud. Som sagt. Jag vet inte var jag ska börja eller avsluta mitt raljerande. Jag har inte ens kommit till hälften av det jag egentligen tänkte ta upp.

Nej nu vill man bara skita i allting och åka upp till coronabunkern. Har hört att viruset är som en MXZ, så det tar sig inte fram i djupsnön. Om inte annat får man väl åtminstone vara sjuk i fred från alla dasspappersnarkomaner.

Mitt liv som trendskapande influencer

Storgatan 20B:s kanske absolut största bloggare blir influencer. Jag har fått i uppdrag att prata om startupen Zmartbag.com.

När det gäller att tjäna ens ett öre på den här bloggen hade jag nog hellre gissat att jag skulle kunna ta steget till att bli en Swishtiggande haverist som raljerar mot regeringen.

Populism är något som jag tror jag att jag hade kunnat göra jävligt bra faktiskt. Något jag känner att jag har talang för. Det är bara se på inlägget om nattågen som tydligen delades och gillades hejvilt. Jag har aldrig problem att hitta en infallsvinkel baserad på förakt och jag är en naturbegåvning på konspirationsteorier.

Då är det svårare för mig att identifiera mig som influencer. Det är ett område som är dominerat av kvinnor, främst ytterst heta kvinnor. Och det är främst inom områdena mode, inredning, träning och livsstil. En fungerande liknelse skulle vara att om influencervärlden är Melodifestivalens mest folkkära artist så är jag ett norskt black metal band som kastar surnat grisblod på publiken. Det finns så att säga ett visst motsatsförhållande.

Det jag gör kan förvisso med lite fantasi kanske klassas som “livsstil”. Men det är liksom inte så att det någonsin kommer att bildas någon kö av människor som vill att jag ska posera med hängbuk och blindtarmsärr på Piteå havsbads strand med speedos och flipflops köpta i deras butik. Det närmaste jag över huvud tagit kommit den “sfären” är att Norrlands Guld en gång gillat en fiskebild på Instagram.

Och inte ett jävla öre har man blivit erbjuden av Norrlands guld.

Att då Zmartbag.com anlitat mig för att på något sätt marknadsföra deras startup kan ju få varningsklockorna att ringa så klart. Men enligt vad jag förstår så är det väl kanske min motbjudande men samtidigt halvromantiska Norrbottniska hedonism som gör att jag får göra det här. Det är så klart en stor mängd mode, träning och inredningsbutiker anslutna till Zmartbag. Men också sånt som jag beställer ifrån, som fiske.se, sportfiskeprylar.se, Dustin home, Komplett, Webhallen, och så vidare.

Zmartbag.com är när jag testat det faktiskt inte så dumt. Det fungerar som en samlad varukorg (bag) för en stor mängd butiker på nätet med ett browsertillägg. Man kan göra önskelistor, eller bara samla en massa skit från olika butiker och beställa alla varorna direkt genom Zmartbag istället för att lägga småbeställningar på varje sida.

Jag antar att jag representerar en del av marknaden som inte har representation hos influencers. Ingen går till Blondinbella för att få höra hur man smidigast kan länsa nätet på rosa Caviar-spinnare inför fiskesäsongen. Jag tror inte heller att Bianca Ingrosso ser fördelen med Zmartbag om man ska plocka ihop datordelar från olika sidor inför ett bygge. Kanske inspireras man i de lägena mer av en nörd i Norrbotten med en svag doft av abborrslem från kläderna?

Jaja. Hoppas de får någon slags valuta för pengarna. Gilla, dela, läs högt för mormor och allt sånt där.

Zmartbag går att klicka upp enkelt på alla sidor som är anslutna till tjänsten.