You can do your shopping at home, or play Mortal Kombat with a friend from Vietnam. There’s no end to the possibilities!

Jag har tänkt ganska mycket på framtiden på sista tiden, inte på ett sånt sätt att jag suttit och funderat på vad jag ska göra på midsommar utan mer flummigt sci-fi tänkande. Jag funderar självklart inte särskilt mycket på oviktiga saker som hur vi i framtiden ska få fred på jorden eller lösa petitesser som hungersnöd utan jag har mest funderat på saker som hur det skulle vara att ha en highscore i verkliga livet.

Highscore.

Tänk hur roligt saker skulle bli ifall man alltid hade koll på hur bra man gjorde det? Ett exempel är att jag lagt ut harpan på 32 sekunder. Ifall inte programmet automatiskt räknade tiden och poängen finns det ju ingen chans i helvetet att jag någonsin skulle spendera så mycket tid på en så pass meningslös syssla som att sitta och spela speedpatiens mot mig själv.

Jag tror att när vi opererar in en nog smart dator och får en heads up display som vi alltid ser i synfältet så kommer vi både att utrota fetma och dessutom öka produktiviteten på så gott som alla arbetsplatser i världen. Tänk er bara få månadens highscore på arbetsplatsen och få skriva in ordet kuk högst upp på listan.

Neurological sonic device unit thx3311.

Det här är någonting jag kom på när jag var på krogen en sväng i helgen. Tänk när externa ljudkällor blir överflödiga och vi istället har ett chip inplanterat direkt i hjärnan som tolkar elektroniska signaler som ljud. Resultatet skulle bli alla skulle ha perfekt ljud från saker som mp3spelare och tv, fast framför allt så skulle man kunna ignorera all vidrig skitmusik som spelas ute på krogen i 150 decibel och istället dra på lite pink floyd i samtalston, dricka öl och snacka skit.

Självklart kommer det se lite konstigt ut på dansgolvet när 30 pöblare står och dansar till krogens egna dj, fyra stekare står med fingret i luften till David Guetta (som han heter), sex hårdrockare står vid scenen och headbangar till King Diamond, fjorton pisspunkare har startat en moshpit till Black flag och mitt i allt står ett par och dansar tryckare till Cindy Lauper. Konstigt men skitbra.

Facebook blir integrerat i verkligheten.

2014, facebook, apple och google går ihop och blir imacegook. Med deras samlade resurser köper de hela världen och integrerar den med facebook. Man kan hoppa av spårvagnen på avenyn och direkt se hur många som tryckt like på alla restauranger, när man är på krogen kan man direkt sortera bort alla tjejer som är upptagna eller som har takida listade under favoritband. Organiserad brottslighet kommer försvinna helt eftersom att numera så kommer det stå på Bandidosledarens profilsida när han spelat mafia wars. Stalkingbrott kommer dock öka med över 9000%.

Stämningsmusik: Helloween – Future World

One Reply to “You can do your shopping at home, or play Mortal Kombat with a friend from Vietnam. There’s no end to the possibilities!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.