4,2%

Om jag inte är felinformerad sökte 1197 människor journalistprogrammet i Göteborg, varav 50 kom in på utbildningen. Alltså kom bara strax under 4,2% av de som sökte programmet in. Det innebär alltså att jag är bland de 5% bästa, känslan jag har när jag är full är alltså rätt!

Ifall jag hade misslyckats hade jag alltså varit 26 år gammal, inneboende hos en kompis i en sunkig förort i Göteborg, ensamstående, arbetslös på grund av att jag fick sparken för att jag skrev antagningsprovet och gått på socialbidrag. Det hade nog varit lika bra att börja hänga med alkisarna i alkisparken för att fullborda bilden. Men nu tillhör jag alltså de 4,2% bästa, inte de 4,2% sämsta. Jag tror jag ska lägga det på minnet. När man går in 100% för att göra nånting så lönar det sig ju uppenbarligen.

Nu återstår det bara att se hur det blir med csn..

Stämningsmusik: bob hund – Allt På Ett Kort

2 Replies to “4,2%”

Leave a Reply

Your email address will not be published.