Äntligen nya regler för blodgivare!

Nu har äntligen sexreglerna skärpts för blodgivning. Nu får man inte längre ge blod ifall man haft sex med någon som piercat sig eller tatuerat sig det senaste året. Det kommer som en lättnad för mig som vet att personlighetsdrag smittar genom blod.

Det har ju varit skönt att veta att man inte kan smittas av homosexualitet eftersom att dom (tack gode gud) länge varit förbjudna att ge blod. Men jag är ju inte heller särskilt sugen på att vakna upp efter bilolyckan med ett kraftigt sug att tatuera in en tribal i svanken.

Det här har ju länge varit ett mycket större problem inom sjukvården än det här med att det ständigt verkar vara blodbrist. Att några stryker med får man väl räkna med, det får det vara värt. Jag menar tänk att överleva en operation och sen få veta att man fått blod från någon oren jävel som haft sex med någon som har ett kinatecken tatuerat på armen. Vilken ångest!

Tur att vi har eu som kan ordna upp sånt här som våran egen regering är för svag för att lagstifta om. Jag hoppas det här blir första steget i att äntligen förbjuda blodgivning för svarta människor och såna som lyssnar på rockmusik också.

Skulle du ta emot blod från någon legat med den här killen?

One Reply to “Äntligen nya regler för blodgivare!”

  1. Vet inte hur det är nu men tidigare fick man inte donera blod om man arbetade inom slutenvård heller. Så många av våra patienter har blodsmittor (hepatit, HIV osv). Kan tyckas vara en vettig säkerhetsåtgärd om man itne har blodbrist.. nu borde de kanske istället utöka testerna på givarna så inga smittor kommer igenom kan man tycka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *