Varför folk gillar Coldplay

Varför gillar folk Coldplay? Jag tror det är för att det finns sjukt många människor som vet att man ska gilla musik men inte vet hur man gillar musik. De behöver musik att spela ur sina snygga högtalare från sin snygga iPhonedocka som står i deras snygga lägenhet som de tagit ett snyggt banklån för att köpa. Problemet är att de inte har någon som helst musiksmak. Inte dålig musiksmak, bara en avsaknad av musiksmak. De vet vilken musik de inte gillar men skulle inte kunna beskriva sin musiksmak under pistolhot. Därför letar de frenetiskt efter ett band som inte är dåligt. Helt plötsligt ser de reklam för den nyaste Coldplayskivan på sin snygga widescreen-tv.

Coldplay är ett av de minst dåliga banden i världen. De är nästan helt odåliga. Alternativet är U2 som också är väldigt odåliga. Men det känns mer nutid att lyssna på Coldplay. Dessutom kan U2 kännas lite skräniga ibland. Sån där rocknrolfmusik passar inte in i den snygga stämningen de vill uppnå i sin snygga lägenhet när deras snygga vänner är där och sitter i deras snygga soffa. Dessutom vill de kunna bita sig lite snyggt och känslosamt i läppen till Trouble när de dragit upp något snyggt ragg till sitt snygga vardagsrum. Det skulle aldrig gå när The Edge drar igång något högljutt gitarriff. Det skulle inte se särskilt snyggt ut i alla fall.

Att det sedan inte finns särskilt mycket som är bra med Coldplay spelar inte så stor roll

Snyggt skivomslag också

Spotify: Min snygga Coldplay playlist

6 Replies to “Varför folk gillar Coldplay”

  1. Bitter? Klarsynt? Semantik alltihop. Vet bara att 94 gillningar är extremt överlägset bästa responsen på ett inlägg hittills.

  2. Vad tycker du är så provocerande? Det verkar som du har stenkoll på vad man ska lyssna på om man är ful, har ett fult hem och kan beskriva vad man tycker om.

  3. Jag är inte provocerad, men tydligen provocerande. Och ja, jag har ju stor erfarenhet av att vara ful, ha ett fult hem och jag kan prata passionerat om musik i timtals om det så skulle behövas så det stämmer nog.

  4. Tack för att du sätter ord på en känsla jag har haft sedan jag hörde Coldplay för första gången. Vår samtids mest oförargeliga band.

  5. U2, skräniga? HELLOOO HELLOO!! YEAH YEAH YEAH… YEAH YEAH YEAH!! Förstår inte vad insinurerar. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.