Politikerveckan

Politikerveckan, det överlägset tråkigaste sammansatta ordet i det svenska språket. Smaka bara på det. Politikerveckan. Man blir nästan lite illamående. Men politikerveckan tjänar ju i varje fall ett gott syfte. Det ger politikerna en chans att komma ut med viktig information. Till exempel läser jag att Anders Borg bara använder väskor som han fått gratis och att han trimmar sitt hår själv. Jag tycker i och för sig att det är bättre att dom snackar en massa smörja än att de kommer med stora viktiga politiska uttalanden. De ska ju för fan inte sitta och hålla på sina åsikter och uttalanden till en speciell vecka som om det vore Oscar-säsong.

För att göra saken mer spännande har Comedy central tänkt genomföra en roast av våra partiledare. Vilket innebär att våran tragiska svenska komikerelit ska göra sig roliga på politikers bekostnad på ett så elakt sätt som möjligt. Med tanke på våra kvaliteten på våra komiker och den svenska politiska korrektheten antar jag att det innebär snälla skämt om vädret, uppsparkning av vidöppna dörrar och om någon är riktigt busig kanske de drar något horknullarskämt om littorin, fast så kul tror jag inte vi får det. Någon riktig comedy central roast med härligt sexistiska, rasistiska och fullkomligt vidriga skämt kommer det i alla fall inte bli.

Den självklara saken vore ju att kombinera politikerveckan med medeltidsveckan. Ifall det fanns en chans att Jimmie Åkesson får en lans mitt i sin dumma glugg under tornerspelen skulle jag sitta som klistrad. Eller lek med tanken på Reinfeld vid skamstocken, Ohly som medeltida byfåne vägrar ramla omkring i samma lera som en sverigedemokrat och Gudrun blir utkastad från tavernan med huvudet före efter att hon pissat på golvet. Då skulle det likna någonting.

Leave a Reply

Your email address will not be published.