I don’t remember askin’ you a Goddamn thing!

Igår såg jag Pulp Fiction för första gången sen vad jag tror är 2002 när den släpptes på DVD. Jag har medvetet hållit mig från att se den eftersom att den började kännas söndersedd och en sån film förtjänar bättre.

Det var med skräckblandad förtjusning som jag förde in skivan i spelaren. Hade det gått nog lång tid sen senast? Hade jag glömt nog mycket för att filmen skulle bli intressant eller skulle jag sitta och mima med i dialogen? Var den över huvud taget så jävla bra från början eller var man bara ung och dum och tyckte att det var kul med svordomar?

Mina farhågor var dock helt ogrundade. Det visade sig att Pulp Fiction fortfarande är en av världens bästa filmer. Om inte den bästa. Den är en av anledningarna till att jag inte gillar skalor som går upp till tio. För det är bara Pulp Fiction och en handfull andra filmer som förtjänar det.

Det ultimata beviset på detta är att Pulp Fiction är en så bra film att vi i många år framöver blev lurade att John Travolta och Samuel L Jackson gör bra filmer. Vilket absolut ingen av dem gör. Nu har det till stor del gått över men det finns fortfarande många som på allvar tror att Samuel L Jackson är en slags garanti för underhållning.

Frågan är bara om Tarantino någonsin kommer göra något i närheten av lika bra? Det har ta mig fan gått 17 år nu.

 

One Reply to “I don’t remember askin’ you a Goddamn thing!”

  1. Snuskigt sant det där om Travolta och Samuel L Jackson. Jag har aldrig blivit så besviken på en människa som när jag såg den sistnämnda i en intervju. Battlefield Earth kurerade dock mig från alla illusioner jag hade om Travolta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.