The shape of post to come

Vad är dealen med att det alltid är slut enstaka brev? Kvar finns enbart miljonpack med brev till det förmånliga priset: “dra åt helvete”. Jag är fullt övertygad att om jag verkligen vill kan jag nog klara mig med att skicka brev max tio gånger till i mitt liv. Och då lägger jag på nio extra brev i beräkningen bara för att gardera mig. Enligt statistik från en anonym källa har ingen fått ett brev som de vill ha under de fem senaste åren. Så varför har vi kvar skiten?

Vad väntar vi på?Vad är det för ny teknik vi ska börja använda för att få våra räkningar? Vi skriver brev på datorn, använder en okristlig jävla konstruktion som kallas skrivare för att skriva ut texten på döda träd. Sedan sätter man in det i ett kuvert som också är gjort av döda träd. Sedan ska det här brevet skickas runt till tusen olika ställen och sorteras av nån permanentad idiot med marmelad på fingrarna.
I bästa fall kommer brevet fram till fel adress ett halvår försent med marmeladfläckar på det och avsändaren är livets ord. Bra jobbat posten. Bra användning av naturresurserna.

Fax är ju för fan ett bättre val. FAX. Det vete djävulen om inte flaskpost är att föredra också. Inför dödsstraff på att ha en firma som inte kan skicka e-faktura, spräng alla postkontor, skicka brevbärarna till gruvan i Kiruna, där behövs det folk.

Hur som helst köpte jag inget brev, det är den 24:e idag.

2 Replies to “The shape of post to come”

  1. På ett år har mitt företag ännu inte skickat en fysisk faktura. Tänker ta ut en saftig jävla avgift, alternativt vägra utföra arbetet, den dagen någon kund kräver att få den fysiskt.

    Då jag nyss fick en kreditkkontroll gjord på mig, fick jag ett brev (på döda träd) i brevlådan med kopia i. Tillsammans kom också en liten lapp från brevo.se… Så istället för att UC skickar ett PGP-mail till en av mig godkänd mailadress, så hittar dom på ett helt nytt format av email? Centraliserat till ett företag?

    Den siste idioten är inte född… jag tänker då dra mitt strå till stacken genom att låta det blir VÄLDIGT dyrt för alla som vill att mitt lilla företag ska hantera äckliga papperslappar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.