Hemvändarkväll på Polar Hotell

Jag går på hemvändarkvällen på Polar Hotell varje år. Det känns viktigt. För det första får man träffa en väldig massa härliga människor som man träffar alldeles för sällan. Men den viktigaste anledningen är för att bli påmind om varför man inte bor här. När jag är nere i Göteborg kan jag lätt bli norrbottensnostalgisk och till och med tro att det är kul att gå ut på krogen här. Det är det inte.

Utgången började med en lång jävla kö i det friska norrbottensklimatet. Det var främst jag och mina vänner som körde med kösystemet. Folk trängde sig före som aldrig tidigare och formade en stor klump vid ingången. Då och då kom vakten ut och skrek att vi var tvungna att backa tre steg och lugna ner oss, annars skulle de stänga. En mer välsynad bluff har aldrig yttrats. Detta var den roligaste delen av utekvällen.

När jag väl betalat det förmånliga inträdespriset på 200 kronor började kriget om ölen. Vid baren blev det tydligt att kvällens gäster inte var främst hemvändare utan vidriga artonåringar som inte kan bete sig som folk. Man kan säga vad min vill om till exempel Sticky Fingers eller Sejdeln i Göteborg, men de har ett väldigt moget och behagligt klientel i jämförelse med Polar Hotell.

Alla artonåriga pojkjävlar trängde sig och tryckte på så att det knappt gick att stå upp. Det var ungefär som att stå längst fram på en spelning. Fast det mest irriterande var nog alla artonåriga tjejer som var så förbannat fulla av sig själva att de trodde att de kunde klämma sig före för att de var “snygga”. Jag fick faktiskt den motiveringen av nån blåst tjej som uppenbarligen fått oförtjänt mycket uppmärksamhet från de artonåriga killarna.

“Jag är ju snyggare än dig”, sa hon. På riktigt. Tyvärr fungerade det inte riktigt lika bra på mig som ölabrölagossarna. Där jag bor går det inte tio killar på varje halvsnygg tjej, vilket det uppenbarligen gör i Älvsbyn. Jag berättade för henne exakt hur mycket hennes utseende förändrade hennes utsikter för att få beställa före mig. Jag fick en kort applåd från en människa som stod en bit bort och hörde mig. En annan tjej stod hela tiden och hävdade att hon stått före mig trots att jag personligen såg henne tränga sig in 10 sekunder tidigare.

Det fanns inte en chans i helvetet att jag skulle ställa mig i den kön igen så jag köpte fem öl för sextio kronor styck. Det var Sofiero på flaska så det fick det ju vara värt, det är ju bland den finare ölen man kan köpa. Undrar vad en Gonzoporter skulle kosta på Polar Hotell?

Resten av tiden spenderades med att vara svettig och arg. Jag träffade några enstaka sköna människor och kollade på apor som puttade varandra och hoppade i otakt till usel musik på dansgolvet. Till slut såg jag på klockan och märkte att det var en och en halv timma till stängning och bestämde mig för att det var alldeles för länge.

Jag ger kvällen fem rövhål av fem möjliga.

2 Replies to “Hemvändarkväll på Polar Hotell”

  1. Haha! Fick tipset att läsa det här inlägget och jag är glad att jag gjorde det.. Ska läsa det igen om jag någon gång kommer på mig själv att tänka tanken att jag ska åka hem till byn å träffa folk på juldagen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.