The chosen one

“Hej Håkan!

Du är speciellt utvald och vi vill därför erbjuda dig att låna upp till 20000 kr hos oss!

Värmen sprider sig genom kroppen och i ögonvrån börjar en tår bildas. Jag? Speciellt utvald? Jag har nästan aldrig känt mig så hedrad. Jag blir aldrig speciellt utvald till någonting. Men nu har det alltså äntligen hänt. Det måste vara så här det känns att bli uppbjuden av den snyggaste tjejen på balen. Brevet kom från företaget Moneypal som valt ut just mig från vad jag antar är hela Sveriges befolkning. Jag är inte bara en på miljonen, jag är en på nio miljoner.

Jag vet dock inte varför jag blivit utvald att ta det här förmånliga lånet med endast 19,92% effektiv ränta. Är det min stabila ekonomiska situation kanske? Jag är ju faktiskt rätt välbärgad. Mitt CSN-lån brukar räcka minst en vecka så länge jag inte går ut på krogen. Mitt banklån och mina avbetalningar brukar också betalas i tid. Det önskade låneförloppet är bekvämt nog redan ifyllt till 20000 i alla fall. Nu är frågan vad jag ska göra med alla pengarna? Min tanke är: bollhav. Någon som har några andra förslag?

One Reply to “The chosen one”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *