Jag behöver hjälp med idéer.

Jag ska skriva reportage om någonting. På torsdag ska jag lämna in en skriftlig plan om vad jag ska skriva om, hur det ska gå till och så vidare. Problemet är att jag inte har någon som helst aning om vad jag ska skriva om. Min hjärna är helt tom. Paniken sprider sig.

Därför tänkte jag att de som läser det här kanske kan hjälpa till på ett eller annat sätt. Det är garanterat jättemånga av er som har idéer som kan hjälpa till. Det var trots allt 280 pers som läste min blogg igår för att se på bilderna från min nya lägenhet. Ifall varenda en av de 280 människorna bara kunde komma med var sin jättedum idé eller uttalande kan jag säkert få en supersmart idé.

Så vad händer? Vad har hänt? Det kan vara vad som helst. Luktar din brevbärare sprit? Känner du någon som har ett annorlunda jobb som har berättat någonting kul/hemskt/skrämmande? Vad är din erfarenhet av vården i Sverige? Ska du demonstrera mot någonting du tycker är fel? Ska du släppa en skiva? Har du inget brandlarm i lägenheten? Har du fått ett nytt jobb? Köper du knark på postorder? Har du blivit ovärdigt bemött av någon? Har du något mål med livet? Är du orolig för någonting?

Absolut vad som helst kan vara intressant. Även om det du skriver om inte har överdrivet allmänintresse kanske det är otroligt spännande om man sätter det i ett större perspektiv. Ett reportage ska trots allt visa det stora genom det lilla. Det du skriver om kanske hänt i Norrbotten eller Skåne, men det kanske går att applicera på någonting i Göteborg med omnejd?

Kommentera inlägget, skriv till mig på facebook, skicka ett sms, skriv på irc, twitter eller msn, skriv ett e-mail, stanna mig på gatan, kasta en tegelsten genom mitt fönster med en lapp på, skicka flaskpost. Jag vill ha idéer.

Ungefär så här känns idékläckningen just nu


11 Replies to “Jag behöver hjälp med idéer.”

 1. Kanske göra en djuplodning i funderingen kring hur vi kan ha politiskt tillsatta nämdemän?

  Ingen big deal, kan man tänka sig… men om man sätter det i perspektiv blir det helt klart intressant; människor med starka och uttalade politiska perspektiv, t ex en sverigedemokrat, ska alltså “objektivt” och rättssäkert dömma människor?

  Tål att nystas i…

 2. Luska fram vilka uppvärmningsalternativ för villor det finns och hur det fuskas med offerter och prisskillnader bland firmor (karteller?). För det lär det göras, och då vill jag ju att du gör jobbet åt mig så jag slipper välja fel.

  Eller så skriver du om brinnande hundbajspåsar på folks verandor och hur de (förmodligen) har ökat i frekvens under de senaste tio åren. Framförallt i utvecklingsstadsdelar.

 3. Du om någon kan väl skriva om varför SOPA/PIPA/ACTA är piss å skit, som jag nu ser att Marcus här ovan redan föreslagit. Tänk så många band man aldrig skulle hört talas om om inte internet fanns, folk som faktiskt blir kända pga just fildelning.

 4. Skriv om att utländska bolag är och gruvprospekterar i sverige. I fall dom sköter sig lika snyggt som i tex usa har du ju mycket skriva om. Det är säkert inte bara gruvor.

 5. Synd att Arnell redan har kört det där med att bli upptvingad på en häst efter allt rabalder med Roffes seger i Jerringpriset… för det var väldigt underhållande!

 6. Det vore intressant att läsa ett jämförande reportage om vilka förutsättningar barn/ungdomar har utifrån vilken stadsdel de tillhör. Jag tänker närmast på ungdomar som behöver komma ifrån sin hemmiljö. För att ungdomar ska få plats på behandlingshem så krävs att hemkommun/hemstadsdel betalar den platsen som kan vara cirkuskostnad ditt studielån/dygn. Du förstår själv att fattiga stadsdelar knappast kan betala och troligtvis också har fler ungdomar i behov av hjälp. Övergripande frågan blir då: Varför betalas dessa platser inte av staten? Då skulle inte stadsdelarnas ekonomi avgöra om barn/ungdomar får hjälp. Dra in barnkonventionen och du får genast smashläge. Du tackar mig genom att skicka en flaska bubbel via Björn. Plombera först bara så han inte dricker upp den./Annica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *