Legalize it!

Varje år åker tusentals människor fast för någonting som egentligen inte ens borde vara ett brott. För något som faktiskt till och med i många fall kan räknas som någonting bra. Det är dags att sluta slösa skattepengar på det här och koncentrera oss på organiserad brottslighet istället för att jaga människor som inte har gjort någonting fel.

Jag talar så klart om misshandel. Vi skulle leva i ett så mycket bättre samhälle ifall vi bara kunde komma från den urgamla idén om att folk som får stryk inte förtjänar det. Finns det någon som vet någon som fått stryk utan att förtjäna det? Tänk på det. Även om du har kompisar som har fått stryk någon gång så vet du innerst inne hur det ligger till.

De enda som tjänar på att det är olagligt är de där hånflinande arslena som man verkligen vet förtjänar ett knytnäve rakt i dumskallen. De sitter där och känner sig säkra för de vet att troligtvis kommer ingen slå dem hur dåligt de än beter sig.

Nej vore det helt lagligt skulle folk tänka sig för mer innan de beter sig illa. Dessutom skulle det avdramatisera slagsmålet till någonting helt normalt. Vi skulle slippa folk som tar det på alldeles för stort allvar som det fort kan bli nu med stora gängslagsmål eller när någon plockar fram en kniv.

Några undantag som skulle gälla är misshandel i hemmet. Hemma får man bete sig precis hur man vill, annars finns det knappt någon idé med att vara hemma. Så det går bort. Självklart är också all handel med misshandel en dålig idé, precis som utpressning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *