White-powerackord låter alltid illa

Hur kommer det sig att högerextrem musik är så fasansfullt dålig egentligen? Finns det inte en enda talangfull nazist i hela världen? Det verkar inte finnas en enda rasist som kan ta ton eller hålla en rytm. Vad beror det på?

Kreativiteten ska ju sitta i höger hjärnhalva, betyder det att rasism sitter i vänster hjärnhalva? Någon slags förklaring måste ju finnas. Det känns som att det till och med är svårt att hitta helt vanliga rumsrent högerpolitiska musiker som duger till någonting. Jag kan i alla fall inte komma på några. Fast på vänstersidan går det rabbla hur många som helst. Ebba Grön, Björn Afzelius, Refused, Bear Quartet, Nationalteatern. Och det är bara några svenska som jag kan räkna upp bara sådär.

Vad har andra sidan? Han Ace of basekillen Ulf är väl rånazist men det kan jag fan inte räkna som bra musik heller. Dessutom känns det inte som att det skiner igenom lika mycket i Ace of Base som det gjorde i hans gamla band “Commit Suiside” som hade hits som Vit makt, svartskalleslakt. Just det alla ni som var föräldrar på åttiotalet och nittiotalet, nu låter inte Iron Maiden som ett så “hemskt” band längre va?

Ultima Thule är faktiskt rätt roligt att lyssna på för den komiska 90-talsnostalgitrippens skull men det är sjukt hur dassigt det faktiskt låter. Folk säger att väldigt mycket hiphop, även om den absolut inte är nazistisk, i alla fall är höger och kapitalistisk men då måste man också ställa motfrågan om hur jävla bra sån hiphop egentligen brukar vara? Eddie Meduza är nog den mest kompetenta musikern jag kommer på i skrivande stund som kan ha en “uttalad” högerkoppling. Och då kan man ändå ifrågasätta hur politisk han egentligen var. Han var trots allt en alkis som byggde sin karriär på att vara ett vidrigt fyllo.

Det måste finnas någon slags förklaring. Jag tror jag kan ha någonting där med hjärnhalvorna. Jag får nog forska vidare i ämnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *