Ukraine is game to you?

Nu när fotbolls EM har börjat är tydligen hela Sverige intresserade av fotboll. Alla förutom jag då. Eller alltså, jag kan se fotboll, dricka en bärs och ha det lite trevligt med några kompisar om det nu är så det ska vara.

Men jag kommer aldrig helhjärtat skrika av glädje eller hjälplöshet när någon gör mål. Den förvandlingen sker inte. Jag har vänner som har berättat om hur de faktiskt blir psykiskt nere när det går dåligt för laget. Det låter för mig närmast som begynnande sinnessjukdom att ens sinneslag ska påverkas av att ett gäng människor fysiskt presterat sämre än ett annat gäng människor under en timma, eller hur länge nu valfri sportmatch pågår.

Jamen fan nu skrattar Ukraina åt oss“. Jaha? Jag skiter väl i om ett gäng strålskadade östeuropeer tycker vi är sämre i fotboll än vad de är. Om någon ukrainare någonsin skulle säga någonting är det väl bara svara att “jag slipper i alla fall bo i Ukraina”. Jag tycker hellre man ska fundera på vad folk i sin närhet tycker när man går omkring och är sur och bitter för, ja, någon helt orelaterad människas fysiska prestation under en lek.

Men men, jag skämtar och överdriver som vanligt. Mina intressen och känslorna som omger dem verkar väl lika efterblivna för de som inte är intresserade av det. Det jag egentligen tänkte komma till var alltså att jag inte förstår människor som blir superintresserade av sport enbart när det är t.ex Fotbolls EM och genomgår den här förvandlingen från vanlig människa till någon som blir stolt/glad när Sverige vinner och besviken/ledsen/arg när Sverige förlorar.

Jag tycker det känns lika logiskt som att bara vara bög under pridefestivalen eller att bara vara intresserad av musik under Roskilde. Hela grejen är väldigt underlig. Jag har själv flera intressen och även om de kan vara säsongsbetonade slår inte mitt intresse av och på i och med vissa händelser.

Och nej jag är självklart inte alls bitter över att vissa valde att kolla på en skitmatch mellan Sverige och Ukraina istället för att repa. Det är helt orelaterat till det här inlägget.

Sopor.

Derp

One Reply to “Ukraine is game to you?”

  1. Jag fällde glatt kommentaren “jaha, men då är det bara att blicka framåt till en fet förlust på fredag igen då!” igår. Jag trodde att de skulle slå ihjäl mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.