Diplomatic immunity

Vad håller Julian Assange på med egentligen? Han är som ett litet barn som låser in sig på toan när man säger åt honom att han måste äta sina grönsaker. Sverige var världens bästa land och han ville bli medborgare här tills han knullade någon som inte ville bli knullad, även känt som våldtäkt, eller jag vet inte vad det kommer klassas som. Plötsligt är det inte rättssäkert när man själv blir åtalad för brott.

Nu låter det som att jag utgår ifrån att han faktiskt gjort det. Men för mig personligen börjar det spela väldigt liten roll. Det dög ju inte ens att komma på ett enkelt förhör i vad han då ansåg vara världens rättssäkraste land.

Så nu sitter idioten inlåst på Ecuadors ambassad efter att ha slösat miljoners miljarder i rättegångskostnader och nedlagda resurser. Istället hade han ju kunnat komma hit på förhör och jobba på att få ut Bradley Manning från fängelse. Killen som läkte dokumenten från USAs arme till Wikileaks. Manning har suttit fängslad i två år utan rättegång och fått utstå en del tortyr när Assange ätit vindruvor och kollat 480 avsnitt av Eastenders. Det är så jävla synd om honom.

Vi kan ju förövrigt kika på vad Human Rights Watch tycker om Ecuador.

President Rafael Correa obtained a popular mandate for constitutional reforms that could significantly increase government powers to constrain media and influence the appointment and dismissal of judges.

Ecuador’s laws restrict freedom of expression, and government officials, including Correa, use these laws against his critics. Those involved in protests marred by violence may be prosecuted on inflated and inappropriate ‘terrorism’ charges.

Impunity for police abuses is widespread and perpetrators of murders often attributed to a “settling of accounts” between criminal gangs are rarely prosecuted and convicted.

Jag vet att polisen inte får gå in på Ambassaden. Men kan inte någon bara ringa Assanges mamma så får hon komma in dit och rycka ut honom? Hon kan smiska honom och berätta hur besviken hon är på honom.

Förövrigt vill jag bara säga att jag redan för två år sedan förutspådde att han kommer åkalla diplomatisk immunitet.

Julian Assange på Ecuadors ambassad


Obs, bilden är ett montage

7 Replies to “Diplomatic immunity”

 1. Den här gången må jag tycka att du cyklar på djupt vatten och efter denna mycket smakfulla katakres till inledning så kan jag meddela att mister Assange ville bli förhörd och inställde sig som avtalat innan han lämnade Sverige. Då var inte det svenska rättsväsendet intresserade. Istället sket man i att väcka åtal förrän två veckor senare när han befann sig i England och inte kunde försvara sig. Då ville man heller inte förhöra honom i England utan hellre mata media med snaskerier om hans påstådda förbrytelser.

  Paria, paria och det kom vid ett utomordentligt genomtänkt tillfälle, vilket föranleder min skepsis emot den här cirkusen.

  Om det nu är så att han faktiskt har begått en eller två våldtäkter, vilket mycket väl må vara fallet, så tycker jag att rättsväsendet har betett sig väldigt märkligt i föhållande till de två kvinnorna.

  Slutligen så tycker jag man kan börja fundera över validiteten hos Human Rights Watch som inte synar

 2. Funderade bara på hur USA står i förhållande till Human Rights Watch.

  En sann demokrati där minsann ingen avrättas eller torteras? 😉

 3. Du har nog rätt, men jag hoppades så att jag skulle slippa inse det faktum att det inte finns några hjältar i denna värld.

  De (Wikileaks) hann uträtta några strålande journalistiska handlingar i alla fall.

 4. Själv är jag ju född i Ecuador och blev mycket fundersam om hur han tänkte när han drog till Ecuador för att komma undan USA. Ecuador är inte direkt känt för att det är rättssäkert eller fritt från korruption.

 5. För “sakens” skull så hade de förmodligen varit bäst om han blev åtalad i USA, vilket då naturligtvis leder till att USA knappast vill ha den mediacirkusen. Han har ju enhändigt både lyckats bygga upp och slita sönder något som var riktigt bra. Antingen är han helt enkelt sjuk, typ paranoid, eller så är han en idiot.

  Nu framstår alla bara som nötter med foliehattar som stödjer Wikileaks eftersom att det verkar bli en fråga om att stödja Assange eller inte. Hade jag varit konspiratorisk hade jag trott att Assange själv var dubbelagent så fatalt har han sabbat allt. Ja, det de gjorde var strålande men nu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.