Årets moralpanik 2012 korad

Försöker Liseberg starta det fjärde riket rakt framför våra näsor? Alla tecken pekar på ja. Ett stort inhägnat område med tåganslutning, från insidan hörs gallskrik dagarna i ända, de säljer judeguldpass i entrén och barnen går omkring med ballonger fyllda med Zyklon B. Det hela känns väldigt olustigt eftersom jag själv besökte Liseberg förra året för en spelning. Hade jag inte varit blond och blåögd hade jag väl numera varit en av de permanenta gästerna på Spökbaren Gasten.

Som tur är har en modig mamma lyckats avslöja Liseberg. När Natalie Seffo vann på lyckohjulet fick hennes 15 månader gamla son en helikopter med hakkors på. Hon gjorde det enda vettiga och sprang till pressen.

“Jag blev fly förbannad, det här är inte normalt. Ska småbarn leka med det där?”, säger Natalie till GP.

Nej man kan ju inte annat än hålla med. Småbarn ska väl inte leka med helikoptrar? De har en nästan obefintlig förståelse för aerodynamik och når inte ens ner till pedalerna med fötterna. En ettåring skulle krascha omedelbums om hen försökte flyga en helikopter. Livsfarligt säger jag.

“Det är väl någon som försöker smyga ut sitt budskap. Ett hakkors med hjärtan runt, jag tror inte att det är en slump”, säger Natalie till GP

Även här sätter Natalie huvudet på spiken. Det är ganska uppenbart att de där ondskefulla leksakstillverkarna försöker sprida nazisternas ideologi till våra ettåringar. Det har knappast någonting att göra med svastikans ursprungliga budskap om kärlek och lycka som det fortfarande står för till exempel för de en och en halv miljarder hinduer och buddister i Asien. Men vem har hört talas om någonting så barockt som att små värdelösa leksaker skulle tillverkas i Asien?

Typisk asiatisk nazist


“De borde inte ha sådana leksaker. Kollar de inte sina grejer? Jag vill inte att mitt barn ska leka med sådant. Tänk om han hade tagit med sig helikoptern till dagiset”, säger Natalie till GP

Jadu Natalie, jag tänker mig så här att det kanske hade slutat med det judiska folkets förintelse? Det hade ju varit himla tråkigt, så det är tur att du var på hugget här.

One Reply to “Årets moralpanik 2012 korad”

  1. Hej, tack för din text. Jag har fortfarande inte blivit kontaktad av nån på Liseberg .

Leave a Reply

Your email address will not be published.