Arbetslösheten: Dag sex

Efter de senaste dagarnas misslyckanden bestämde jag mig idag för att byta taktik i mitt arbetssökande. Det började med att jag skulle skriva ett nytt CV. När jag ärligt beskrev mina bästa kvaliteter,  snygg, snabb, stark, rolig, kunnig, bäst, ansvarsfull, kan mycket om dinosaurier, smart, bra musiksmak, duktig på att koka chili, och så vidare, så gick det upp för mig.

Varför ska en sådan superhjälte till journalist som mig själv behöva skriva cv? Hela mediasverige slåss ju om att hitta en så pass kompetent skribent/redigerare/webbare/redaktör/nyhetschef, koncernchef som mig själv.

Så jag skapade ett konto på Linkedin.com, la upp en bild på mig själv i bar överkropp och meddelade världen att nu är det bara slänga sig på sina fucking telefoner för nu är Håkan Öberg tillbaks på arbetsmarknaden.

Vaknade på soffan några timmar senare utan några missade samtal eller meddelanden. Min mamma hade skrivit på Facebook, men hon hade inga jobb att erbjuda.

Trasig telefon.

Typiskt.

Nya tag i morgon.

Slut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *