Det har varit tio tunga dagar i belägringen av Sarajevo

Pavle har varit deprimerad i flera dagar efter att han bevittnade en soldat våldföra sig på en ung kvinna när han var till den sönderbombade mataffären och letade förnödenheter under natten i tisdags. Det fanns inget han kunde göra åt det men jag tror någonting gick sönder inom honom. Han går omkring och muttrar för sig själv dagarna i ända.

I köket sitter Bruno på en stol. Inte för att det finns någon mat i kylskåpen utan för att lyssna på radion för att få reda på vad som händer där ute. Han måste dock snart vila i den enda sängen som vi inte huggit sönder för bränsle. Bruno får sängen eftersom att han är skadad. Vi hade inbrott för två nätter sedan och han tog en kniv i armen över tre burkar presskinka.

Själv förbereder jag mig mentalt inför natten. Jag vet var det finns mat, bandage och medicin, åtminstone för ett par dagar. Jag heter Roman, och ikväll ska jag bryta mig in hos ett gammalt par.

This War of Mine är inte ett vanligt krigsspel. Men det är bra. Det handlar inte om att hoppa ur en exploderande stridshelikopter med en automatkarbin i varje hand. Det är mer vinklat på den vidriga verkligheten för civila i krigshärjade länder.

Så om du har lite tid över så kan du också bli miserabelt deprimerad för bara 17 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.