Härligt skamlig tv

dalek-exterminate

Har börjat se Doctor Who (2005). Tänkte att det skulle vara väldigt skamligt. Det jag sett av det tidigare har fått mig att tro att det är ganska mediokra skådespelarinsatser, riktigt ostiga specialeffekter och i allmänhet ganska dumt. Jag var helt korrekt i mina antaganden då serien faktiskt är precis som jag tänkt mig. Med skillnaden att jag gillar det. Efter Breaking Bad, the Wire, Game of thrones och all annan möjlig “fin tv” på HBO och liknande så är det rätt skönt att ge sig in på nånting som inte är så perfekt hela tiden.

Jag behöver inte följa med ordentligt i avsnitten då det inte är en solklar röd tråd genom allt. Så jag kan lätt sitta och spela Civilization eller FTL på datorn samtidigt. Och även om det inte är världsklass på allting så är det faktiskt riktigt kul. Tanken bakom Doctor Who måste ju varit att de ville göra en serie där endast och enbart fantasin sätter gränserna för vad som kan hända. Istället för att man ska sitta och fundera över hur alla dessa verkliga människor ska lösa det problemet som uppstod i förra avsnittet så trycker man på play utan att ha en aning om vad som kommer hända. De kanske reser i tiden i deras rymdskepp som ser ut som en polisbox till år 2525 slåss mot en lämmel i robotdräkt som man bara kan se genom en spegel? Vem fan vet?

I senaste avsnittet (i korta drag) vaknade Doktorn upp i en framtida Big Brother-såpa där alla som åker ur huset dödas. Självklart visar det sig att det är Doktorns ärkefiende Daleks som ligger bakom det. Det är en utomjordisk mutantras som kan beskrivas som supersmarta känslolösa bläckfiskar som kör små pansarvagnar och vill förgöra mänskligheten.

Ja varför inte?

Leave a Reply

Your email address will not be published.