The Imitation Game

The-Imitation-Game-20141

Benedict Cumberbatch spelar Alan Turing. Redan där är jag med. Vem kan ogilla något med Benedict Cumberbatch? Det är nära på omöjligt. Alan Turing är då matematikern som är känd för att ha knäckt tyskarnas enigmakod under andra världskriget. Det är en Beautiful mind med twisten att han inte är schizofren utan något annat som ansågs vara en psykisk sjukdom på den tiden. Den är underhållande, extremt intressant och solid rakt igenom.

4/5

His machine was never perfected, though it generated a whole field of research into what became known as “Turing Machines”. Today we call them “computers”.

The Imitation Game är nominerad i åtta kategorier:

Bästa film
Bästa manliga huvudroll
Bästa kvinnliga biroll
Bästa regi
Bästa manus efter förlaga
Bästa klippning
Bästa scenografi
Bästa filmmusik

Kul grej; Cumberbatch bröt ihop under inspelningen och kunde inte sluta gråta. Han hade blivit så fäst i karaktären som han tyckte mycket om och tänkte på all orättvisa som han blivit utsatt för. Eller ja. Så kul grej var det kanske inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *