The Theory of Everything

Theory-of-Everything

Filmen om Stephen Hawkwind är mycket välspelad och sjukt intressant. Det är en av de där filmerna som fått mig att sitta och googla svarta hål, singularitet och liknande saker i ett par timmar efteråt. Men förutom att jag gillar vetenskap så är Hawkings liv väldigt intressant och filmen handlar trots allt mer om robotrösten själv och hans förhållande med sin fru Jane Hawking än om hans vetenskapliga teorier. Förutom att Hawking är väldigt smart så tänker man kanske sällan på vilken intressant, charmig och rolig människa som är fångad inuti det fängelse som är hans kropp. Eddie Redmayne är perfekt i rollen som Stephen Hawking.

4/5

There should be no boundaries to human endeavor. We are all different. However bad life may seem, there is always something you can do, and succeed at. While there’s life, there is hope.

The Theory of Everything är nominerad i fem kategorier:

Bästa film
Bästa manliga huvudroll
Bästa kvinnliga huvudroll
Bästa manus efter förlaga
Bästa musik

Kul grej: Precis som de flesta andra filmer så filmades den inte i sekvens, så Eddie Redmayne var tvungen att ha anteckningar över vilket datum det skulle vara och hur långt Hawkings sjukdom ALS hade fortskridit. Han kunde vara tvungen att halta och hänga med högerarmen i en scen, ha kryckor i nästa och sitta i rullstol där nästa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *