Whiplash

Whiplash-Poster-slice

Ett väldigt enkelt recept på en bra film. Handlingen i Whiplash är inte svår att beskriva. Andrew går på musikskola och hans musiklärare Fletcher är en krävande perfektionist och psykopat. Men på något sätt har man lyckats göra filmen hårresande spännande. Hur i helvete gör man ett niominuters trumsolo spännande? Jag gillar inte ens jazzmusik. Får någon för sig att spela ett niominuters trumsolo live så är det nära på att man börjar kasta saker på scenen. Men här är det en av årets bästa filmupplevelser. Mycket tack vare J.K Simmons insats som Fletcher. Men det finns inget som fallerar i filmen. Bästa klippning är en skitkategori, men om inte Whiplash vinner den så är det dags att ta bort den helt och hållet.

5/5

Not my tempo.

Whiplash är nominerad i fem kategorier:

Bästa film
Bästa manliga biroll
Bästa manus efter förlaga
Bästa klippning
Bästa ljud

Kul grej: Under de mer intensiva träningsscenerna så ropade regissören aldrig “cut” när han slutade filma, för att Miles Teller skulle ta ut sig så mycket som möjligt.

Whiplash är också en av de minst inkomstbringande filmen som någonsin blivit nominerad till en Oscar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *