Grattis på nationaldagen!

Hurra för Sverige! Jag ser att den klassiskt gråa sommarhimlen brett ut sig så långt ögat når. Det är så där skönt svalt och skönt i luften som det är under svensk sommar. Utanför systemet stod någon stackare som inte förstod att det är stängt på söndagar.

På cooperativet gick man hårt åt den klassiska jul/påsk/nationaldags/midsommarmaten. Det är ju inte jul/påsk/nationaldag/midsommar utan den klassiska jul/påsk/nationaldag/midsommarsillen eller kokta jul/påsk/nationaldag/midsommarägg.

I övrigt är det ganska tomt på folk eftersom att resten av befolkningen flytt från Älvsbybetongens stortstadsstress och tristess till sina stugor. Där kan de vara sig själva en stund. Där kan man skicka i sig en kvarting till lunchen utan att bli ifrågasatt. Där slipper de jobbiga saker som andra människor och elektricitet och annat osvenskt. Antalet färdigmarinerade flintastekar som ligger och svettas på halvtända engångsgrillar är nog oräkneligt. De som har det riktigt bra ställt kanske till och med har lyckats köpa en liter sura svenska jordgubbar på sex månaders avbetalning om de erbjudit huset som säkerhet.

Själv ska nog dra ner persiennerna och spela dator ikväll.

Hurra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.