Varför Expressen nöje kan dra långt åt helvete *GOT s5e9 Spoilers*

Spoilers_are_comingIdag är det måndag! Vet ni vad det betyder? Det betyder att det finns ett nytt avsnitt av Game ofthrones tillgängligt på HBO-nordic. GOT är HBOs mest framgångsrika tv-serie, vilket i princip gör det till världens mest framgångsrika serie. Alla tittar. Alla väntar på nästa avsnitt i den här storslagna serie där ingen går säker, vilken karaktär som helst kan dö vid vilket ögonblick som helst. Det är en av de stora anledningarna till varför vi inte kan slita oss.

Så i dag vaknade jag, första dagen på min sista “semestervecka” och utförde min vanliga morgonrutin. Facebook, e-mail, Reddit, Youtube och Twitter. Det är då jag får se den här bilden i mitt flöde.

För i helvete Expressen. Hur jävla klickkåt kan man vara? Jag har svårt att med ord beskriva hur urbota dumt och lågt det här är. Ni kan väl vänta med att spoila en av säsongens mest intensiva och spännande avsnitt tills någon har hunnit se det i alla fall? Tror ni att jag blir mer sugen på att se eran lågansträngning till webb-tv “GOT Talk” för att ni är ute med den och spoilar slutscenen innan vi själva har sett avsnittet?

Det är inte nyheter. Det här är inte “Expressen avslöjar”. Den här bilden har ingenting på Twitter att göra och den har ingenting på webbens löpsedel att göra (ja, den finns där).

Är det tänkt att jag som betalande tittare på HBO-Nordic ska sitta och vara helt upp i gasen när Daenerys, Tyrion och de andra står omringade av maskerade män i arenan när jag redan sett en bild på henne bredvid en av sina eldsprutande drakar i arenan? “Döööööh jag undrar om de kommer klara sig ur den här knipan.”

Eller tror Expressen nöje att vi inte följer serien men är intresserade av vad tre pers framför en stor Game of thrones-affisch tycker och tänker om serien? Far åt fan.

Jag bryr mig inte ens om deras clickbait. “Allt förändras!” Vad förändras? Inte fan är det då allting som förändras i det här avsnittet. Det må vara oetiskt klickfiskande, men det totalförstör inte min upplevelse av en av mina absoluta favoritserier, som jag betalar för att se.

Om Game of thrones vore älgjakt skulle Expressen nöje stå vid jakttornet och skjuta varningsskott i luften.

Om Game of thrones vore en romantisk middag skulle Expressen nöje sitta vid bordet bredvid och lägga äggfisar och prata högt.

Om Game of thrones vore Göteborgsvarvet skulle Expressen nöje vara ett bananskal vid mållinjen.

Om Game of thrones vore en spännande safariresa skulle Expressen nöje vara en ebolaspya utanför flygplatsen.

Eller nej.

Om Game of thrones vore ett fint vin skulle Expressen nöje blanda det med ljummen doktor pepper utan att ens låta det andas först.

Avgå

Leave a Reply

Your email address will not be published.