SD visar den totala systemkollapsen

Om Semmeldagen lyckats med någonting så är det att visa hur snabbt ett samhälle kan kollapsa totalt. Hur det som vi för bara några år sedan tog som traditioner nu förvanskats till något som för den tänkande människan inte kan ses som något annat än äcklande. Hur ska vi vanliga människor förväntas leva sida vid sida med barbarer som äter semlor med vaniljkräm?

De började dyka upp för några år sedan och det är skrämmande hur snabbt beteendet normaliserats. Nu stod jag nyss på Coop för att utföra min medborgerliga plikt och köpa semlor på fettisdag och vad möts jag av? En skamfylld kyldisk av valfrihet och galenskap. Vanliga hederliga semlor med grädde, och mandelmassa trängdes med semlor med vaniljkräm, vanlijgrädde och andra perversa avarter.

cof
Semlor som de ska vara. Grädde, mandelmassa, vetebulle och e-nummer.

 

Vad kommer härnäst? Ska vi börja äta blåbärstårta på midsommar? Varma päron och dajm som efterrätt på nyår? Tacos på en onsdag?

Inte fan gillar jag sill men nog skyfflar jag pliktskyldigt i mig några de där kalla sladdriga fiskbitarna som hör till varenda svensk högtid. Man biter ihop och tänker på bättre tider istället för att lipa som någon femåring och kräva att det ska finnas bullens pilsnerkorv och aprikoskräm på varenda middagsbjudning.

Som med allting annat skyller jag på Stockholmarna. Ni satt och såg på när den första psykopaten satte ruccolasallad på pizzan och istället för att bränna häxan på plats så ansågs styggelsen istället vara fräsch, nyskapande och exotisk. Sedan dess har det varit öppen jaktsäsong på alla sorters bakverk.

Gillar man pizzor med ruccola och utan ost så kanske det är dags att inse att man inte gillar pizzor. Och gillar man inte semlor med mandelmassa så gillar man inte semlor. Det är lite som profeten Hank Hill en gång sa om kristen rockmusik: “Ni gör inte kristendom bättre, ni gör rockmusik sämre.”

Nä, nu är det dags att stoppa valfriheten en gång för alla och så hoppas vi Semmeldagen 2019 blir bättre än Semmeldagen 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.