Plata y plomo el chupacabra

Jag måste inleda med att jag känner mig svårt kränkt över det fina vädret folket där hemma verkar ha. Nog för att föredrar den här medelhavsvärmen och grönskan och allt sånt men mitt välbefinnande baseras också i stort på hur mycket bättre jag har det än andra. Jag får glädja mig åt att det nog inte är så skönt för alla mina vänner som utför något riktigt manuellt arbete i solen.

IMG_0370

Då kan man inte klaga när man tar sig ett glas morgonbubbel med mörk choklad i solen på ballen. Känns lite skönare än min vanliga morgonrutin att sömndrucken och stressad kolla igenom ett 20-tal hemsidor varje morgon. Det enda negativa är att jag är lite uttorkad och har ofta lite huvudvärk precis när jag vaknar. Det går över efter en halvtimma ungefär, vette djävulen vad det kan bero på.

Råkade bli en utflykt idag också. Tog en promenad till den botaniska trädgården. Hittade en underlig skog att gå genom som bara hade träd. Inget ris, blommor, buskar eller nånting sånt. Lätt att gå genom i alla fall. Såg även att det fanns en vandringsled där. Lite sugen blir jag, men då får jag nog amputera fötterna sen.

IMG_0410

Botaniska trädgården var trevlig att strosa genom, även om jag nu inte hade anteckningsblocket i högsta hugg när jag passerade den trettionde arten av palm. Men det är ju alltid kul och gemytligt att promenera omkring i värmen i en svulstig trädgård, fanns även en japansk del. Det var en del fåglar sköldpaddor och andra djur att titta på också. Väl värt 3 euro.

IMG_0407

IMG_0417

Förvåningen var dock stor när jag märkte att man inte kan köpa pils där. Tycker annars det verkar vara ett krav för att få bygglov här i Spanien. Det finns ett vrak några kilometer utanför hamnen. Jag föreställer mig att man kan snorkla dit och när man kommer in så sitter det en spanjor i dykardräkt där och säger hola när han trycker en meny i handen på en och lägger fram ett fat med oliver.

Efter botaniska blev det en jamare och en sen siesta innan stranden. Lyckades hinna med ett gäng sidor i dag. Osett än så länge om den kommer att få tillhöra lägenhetsbiblioteket eller om jag måste läsa klart den hemma. Men jag tänkte i alla fall att morgondagen ska ägnas till läsning och strandhäng. Mina fötter börjar vara så pass misshandlade att jag börjat få skavsår på konstiga ställen. Som jag ser det är torsdagen en sista chans till någon mer avancerad utflykt. Finns några alternativ men jag känner att jag börjar komma in i ett semesterlunk där man skiter i allt och bara tar allt som det kommer. Fredagen skulle jag behöva tvätta och skura lite efter mig och såna grejer så det måste bli en “hemmadag” på stranden.

cof

När jag sitter här på ballen i kalsonger och Ike & Tina Turner i lurarna funderar jag i alla fall på hur folk någonsin kunde få för sig att lämna medelhavet. Det är helt orimligt att någon suttit här i shorts under ett träd och tuggat i sig en citrusfrukt och tänkt att “det här är som schysst, men det hade gärna fått vara en meter vit iskall skit överallt och den här frukten hade gärna fått vara en kotte istället. Kottar som är så gott.”

Det måste ju vara så att norra delen av Europa befolkades av folk som var sjuka när man gick igenom breddgrader i grundskolan. Och det skedde bara under sommaren. Någon som inte visste bättre måste åkt norrut i sommarvärmen bara fortsatt tills det börjat snöa, varit tvungen att skjuta brunte och äta hästkorv resten av den hårda vintern och sen inte tagit sig tillbaka. Det är min teori och jag ser inte hur det kan finnas någon annan förklaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *