Loco carehuela los culo grande

I dag har jag riktat min fulla uppmärksamhet på att göra så lite som mänskligt möjligt och försöka ta mig igenom det alkoholförråd jag börjat bygga upp. Har i skrivande stund en halv flaska bubbel (uppdatering: inget bubbel) och ett par deciliter gin att ta mig igenom.

IMG_20180518_135731

Inledde med att sveda min rosa kropp på balkongen. Gick och köpte cigg och en rätt sunkig pizza nere vid havet. Satt en stund på en bänk vid stranden och stekte lite ytterligare. Sedan blev det en längre solsession nere på stranden.

IMG_20180518_123725

Har under veckan gått från att vara så vit att man blir bländad av blotta synen av min hud till att bli så rosa att man blir bländad. Jag har trots allt bara använt solfaktor 30. Det kanske är för lågt för den vitaste mannen i världen. Applicerade ett antal extra gånger under dagens strandvisit då jag börjar vara orolig att det ska utvecklas till blåsor. Och de har jag nog gott om på mina fötter.

btf

Tog min sista middag på Meatina, tredje gången för den här visiten. Mitt vanliga bord var bokat men de flyttade bokningen så att jag fick mitt standardbord. Som sig bör. Blev 350 blodigt grillad entretoce med strips och bea. Plus hemgjord chokladbrownie med glass och kolasås. Kan ha blivit en och annan pils och vin också. Bra avslutning.

mde

Att åka tillbaka till Sverige känns tråkigt. Paradisvyer vart man än vänder huvudet, perfekt värme med svalkande havsbris, god mat och bra service. Hade kunnat fortsätta den här resebloggen på obestämd tid om det fanns pengar och bostad. Men det blir tillbaka till verkligheten imorgon. Finns poäng med det också. Framför allt ser jag fram emot att fiska så ofta som vädret tillåter. Spela musik med bandet. Gubbsupning med gubbjävlar. Och att varje måltid inte ska ta två timmar.

Man ska gå och leta rätt på rätt ställe. Sätta sig. Beställa en öl. Beställa maten. Få den. Äta. Vänta på att få notan. Lägga fram pengarna. Vänta på att de ska hämta det. Vänta på växeln. Lämna dricks. Tänker mig att det inte är något problem när man är flera som reser.

Det är framför allt den här sista delen som stört mig som ensamresande. När jag är nöjd vill jag bara gå till baren och betala och dra direkt. Jag kan gärna betala direkt när jag beställer. Men det hela blir som en procedur. Som börjar kännas påfrestande efter ett tag. Särskilt när man är någonstans där man redan är lite missnöjd och definitivt inte vill lämna dricks.

Tror även att det blir att återgå till stenhård lchf resten av sommaren. Och försöka fortsätta de här vandringarna. Bara vräka en handfull ägghalvor på lunchen och gå promenad så länge det är fint ute. Efter den här lång vidriga vintern och den här veckans alkoholmarinad och konstant god mat med gigantiska portioner känner jag att jag börjar vara tillbaka på noll. Inte okej någonstans.

Har varit trevligt att återuppväcka bloggen för att reseblogga lite. Vill gärna fortsätta med det men det är ju det här med att man sitter hela dagen och jobbar på texter. Sen blir det lite väl ojournalistiskt om jag ska berätta om dagen i en subjektiv och personlig text på kvällen. Så det är fan svårt att kunna skriva något i vanliga fall. Kan ju inte träffa någon i jobbet och sen skriva det jag vill om vad jag gjort idag. Men jag har ju fyra veckor semester senare i sommar också. Då kanske det blir en magnifik fiskeblogg. Får väl se.

Jaja. Ska jobba vidare på ginflaskan här på balkongen. Njuta av att sitta i kalsongerna i värme och mörker. Se fram emot flyg och tåg imorgon.

Höres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.