Mitt liv som trendskapande influencer

Storgatan 20B:s kanske absolut största bloggare blir influencer. Jag har fått i uppdrag att prata om startupen Zmartbag.com.

När det gäller att tjäna ens ett öre på den här bloggen hade jag nog hellre gissat att jag skulle kunna ta steget till att bli en Swishtiggande haverist som raljerar mot regeringen.

Populism är något som jag tror jag att jag hade kunnat göra jävligt bra faktiskt. Något jag känner att jag har talang för. Det är bara se på inlägget om nattågen som tydligen delades och gillades hejvilt. Jag har aldrig problem att hitta en infallsvinkel baserad på förakt och jag är en naturbegåvning på konspirationsteorier.

Då är det svårare för mig att identifiera mig som influencer. Det är ett område som är dominerat av kvinnor, främst ytterst heta kvinnor. Och det är främst inom områdena mode, inredning, träning och livsstil. En fungerande liknelse skulle vara att om influencervärlden är Melodifestivalens mest folkkära artist så är jag ett norskt black metal band som kastar surnat grisblod på publiken. Det finns så att säga ett visst motsatsförhållande.

Det jag gör kan förvisso med lite fantasi kanske klassas som “livsstil”. Men det är liksom inte så att det någonsin kommer att bildas någon kö av människor som vill att jag ska posera med hängbuk och blindtarmsärr på Piteå havsbads strand med speedos och flipflops köpta i deras butik. Det närmaste jag över huvud tagit kommit den “sfären” är att Norrlands Guld en gång gillat en fiskebild på Instagram.

Och inte ett jävla öre har man blivit erbjuden av Norrlands guld.

Att då Zmartbag.com anlitat mig för att på något sätt marknadsföra deras startup kan ju få varningsklockorna att ringa så klart. Men enligt vad jag förstår så är det väl kanske min motbjudande men samtidigt halvromantiska Norrbottniska hedonism som gör att jag får göra det här. Det är så klart en stor mängd mode, träning och inredningsbutiker anslutna till Zmartbag. Men också sånt som jag beställer ifrån, som fiske.se, sportfiskeprylar.se, Dustin home, Komplett, Webhallen, och så vidare.

Zmartbag.com är när jag testat det faktiskt inte så dumt. Det fungerar som en samlad varukorg (bag) för en stor mängd butiker på nätet med ett browsertillägg. Man kan göra önskelistor, eller bara samla en massa skit från olika butiker och beställa alla varorna direkt genom Zmartbag istället för att lägga småbeställningar på varje sida.

Jag antar att jag representerar en del av marknaden som inte har representation hos influencers. Ingen går till Blondinbella för att få höra hur man smidigast kan länsa nätet på rosa Caviar-spinnare inför fiskesäsongen. Jag tror inte heller att Bianca Ingrosso ser fördelen med Zmartbag om man ska plocka ihop datordelar från olika sidor inför ett bygge. Kanske inspireras man i de lägena mer av en nörd i Norrbotten med en svag doft av abborrslem från kläderna?

Jaja. Hoppas de får någon slags valuta för pengarna. Gilla, dela, läs högt för mormor och allt sånt där.

Zmartbag går att klicka upp enkelt på alla sidor som är anslutna till tjänsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *