Den stora toalettpapperskrisen 2020

Det är så mycket idioti på en och samma gång de här dagarna att man inte vet vilken ända man ska börja i.

En hittills odokumenterad effekt av Coronaviruset är tydligen att man blir dum nog att behöva omyndigförklaras. Jag tänker på bunkrarna, och det får mig att vilja fly upp till min egen coronabunker (husvagnen) tills allt det här är över.

Man hör att södra Sverige ringer i halv panik till polarbröd och skriker efter mer bröd. För ska man bunkra något så är det så klart det vitaste brödet som går att producera. Idioter.

Korvkonserverna tar slut. Soppkonserver tar slut. Handspriten är slut. Toalettpappret tar slut. Och det är den galnaste delen av dem alla. Om Sverige har något så är det en extremt välutvecklad skogsindustri och pappersindustri. Vi är självförsörjande med toalettpapper hundra gånger om. Jag kan lova att om vi hamnar i en värld som är så raserad att du kommer att behöva dina fem årsransoner av toalettpapper så borde du investerat i kevlar och dubbelpipigt istället för att försvara ditt lager.

Eller hur jävla mycket skiter folk egentligen när de köper flera kundvagnar med dasspapper. I och för sig kanske de förbereder sig för hur magen kommer att må när man druckit sig full på handspriten och levt uteslutande på polarbröd, bullens lungmos och soldatens fjärtsoppa varje dag i några månader. Inte ens om vi räknar med de dystraste runkpappersprognoserna kommer man upp i en bråkdel av den konsumtionen.

Sen är det som vanligt gasen i botten eller ingenting som gäller för folk. Med allt. Boomers och fyrtiotalister, riskgrupper som faktiskt är i fara är nästan helt oberörda, samtidigt som alla zoomers gråter sig till sömns av ångest på kvällen. Det följer nästan exakt mönstret med klimatfrågan.

Apropå klimatfrågan noterar jag hur otroligt upprörda och kränkta både proffstyckarna och begåvningsreserven på Facebook är nu när hela världen råkar prata om någonting annat en stund. De fullkomligt kokar när de inte sett Greta i dagspressen på några dagar.

Det krävs en närmast ursinnig nivå av självgodhet att tro att det här är läget där det passar att tränga sig in i diskussionen med sin för situationen helt irrelevanta fråga. Och tro att man kan göra det utan att se ut som ett praktarsle. Men det betyder så klart inte att man inte försöker. Det “känns väl inte bra i magen” för de här människorna. Ryggdunkningsabstinensen är total.

Vi har en global hälsokris, folk dör, världens ekonomier är i fritt fall, tusentals människor sägs upp varje dag, fabriker kan inte producera varor (dasspapper om man ska tro idioterna), och miljoner människor är praktiskt taget inlåsta i sina hus av staten under hot om våld. Sen står folk där som pekar på det som att visar hur ENKELT det var att minska utsläppen?

Det är ju som att stå och peka på en brinnande villa och prata om hur billig den är att värma upp. Herregud. Som sagt. Jag vet inte var jag ska börja eller avsluta mitt raljerande. Jag har inte ens kommit till hälften av det jag egentligen tänkte ta upp.

Nej nu vill man bara skita i allting och åka upp till coronabunkern. Har hört att viruset är som en MXZ, så det tar sig inte fram i djupsnön. Om inte annat får man väl åtminstone vara sjuk i fred från alla dasspappersnarkomaner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *