Dio has rocked for a long long time.

Det var nu rätt länge sen som jag skulle säga att jag var en “hårdrockare”. Jag tycker fortfarande att det kan vara rätt roligt att lyssna på lite metal då och då, fast på ett helt annat sätt än man gjorde när man var yngre. Hårdrock/metal har gått från att vara bland det coolaste som finns till någonting rätt töntigt och skamligt. Det är väldigt svårt att vara seriös samtidigt som man lyssnar på vuxna män som sjunger om drakar, demoner och stål.

Igår gick Ronnie James Dio, sångare i Elf, Rainbow, Black Sabbath och Dio bort. Ifall jag påstod att jag lyssnat mycket på honom de senaste åtta åren skulle jag definitivt ljuga. Men det är fortfarande tråkigt att en sådan gigant går bort. Han har varit delaktig i många av de största låtarna inom hårdrocken och är dessutom den som populariserade djävulstecknet inom hårdrocken. Jag träffade dio för tio år sen på statoil i Luleå, inte det mest väntade stället kanske men jag gick i alla fall och pratade med honom. Han var tre äpplen hög, väldigt trevlig och skakade hand med mig.

Hårdrocken har länge varit död och Dio var nog den bäst bevarade fornlämningen. Nu är det nog bara Lemmy kvar som inte skämmer ut sig.

R.i.p

Stämningsmusik: Dio – The Last In Line

Tenacious D Feat Dio – Kickapoo

One Reply to “Dio has rocked for a long long time.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.