Everything’s coming up Milhouse!

Idag hade jag egentligen planerat att antingen planerat att ge er lösningen på arbetslösheten och förklara hur man kan höja livskvaliteten för hela västvärlden. Men tråkigt nog för er så fick jag idag mail från antagningen till journalisthögskolan så jag har inte haft tid att fundera på särskilt mycket annat.

Antagningen till journalisthögskolan går till så att de väljer ut en mängd människor utifrån poängen man fick på högskoleprovet. Sedan får de människorna skriva ett prov och de bästa från det provet får gå utbildningen.

I mailet stod att de fått flera återbud och att de ville veta om jag fortfarande var intresserad och ville skriva provet. Jag svarade genast att jag var väldigt intresserad. Jag fick då ett mail tillbaks där det stod

“Det ser ytterst lovande ut för dig. Så lovande att jag tycker du ska boka in provdagen. Dock kan jag inte säga ok till 100% än. Kontakta mig i början av nästa vecka så får du veta definitivt.”

Frågan är nu om det här bara är ett av guds ständiga knep för att göra mitt liv surt? Att göra mig exalterad över någonting för att trissa upp besvikelsen är nog det äldsta knepet i boken. Ifall det är på det viset så kräver jag att bli begravd med en luger och gärna ett par tre handgranater för då ska jag och gud göra upp en gång för alla.

Hur som helst har jag googlat lite på det här provet som i princip verkar vara likadant som “orden” i högskoleprovet. Bara en massa slumpmässiga frågor om saker som ingen vet vad det är. “Vad står HDL-Kolestrol för? Vem är Craig Venter? Vilka länder gränsar till Irak? Vad är typ-2 diabetes?”. Frågan är nu hur man kan förbereda sig för ett sånt prov?

Någon som är sugen på att spela Trivial Pursuit och Geni 8 timmarom dagen till den åttonde Juni?

The Flaming Lips – Fight Test

4 Replies to “Everything’s coming up Milhouse!”

  1. Mmm, har du rätt om frågorna där så är ju hälften av dem direkt hämtade ur en tenta i näringslära som jag hade förra året… Full utav fantastiska svar förövrigt, finns till allmän beskådning.

    Go for it, jag håller tummarna den åttonde juni.

  2. Jag vill spela TP! Dessvärre är ju avståndet till Göteborg ett problem… Men online kanske?! 🙂 Håller tummarna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.